eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Pártos: Botrányoktól mentes pályáztatási rendszert szeretnénk

A legnagyobb probléma az, hogy hiányzik a vállalatok részéről az önálló igény a kutatás-fejlesztésre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal elnöke. Pártos Ferenc kiemelte: átlátható és kiszámítható pályáztatási rendszert kíván működtetni a szervezet. Hozzátette: a nagyobb támogatásokat elnyert vállalatoknak nyilvánosan is el kell számolniuk a tevékenységükről.

Magyarországon a vállalatokban nincs meg az önálló igény a kutatás-fejlesztésre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal elnöke.

Pártos Ferenc kifejtette, hogy a központi irányítás koordinálja a kutatás-fejlesztésre fordítandó összegeket, pedig a piacnak kellene kikényszeríteni azt az igényt a vállalatoknál, hogy ilyen tevékenységet végezzenek.

A szervezet elnöke közölte: a hivatal célja, hogy anyagi támogatás nélkül is generálja a vállalatokat az innovációs tevékenységre.

Botrányoktól mentes, átlátható és kiszámítható pályáztatási rendszert kíván működtetni a közeljövőben a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal - emelte ki Pártos Ferenc.

A szervezet elnöke közölte: arra törekednek, hogy a döntési mechanizmus nyilvános legyen, valamint a pályázatok kiszámíthatóan jelenjenek meg, és három évre előre megmondják, hogy mire lehet pályázni.

Hozzátette: a nagyobb, többszáz milliós támogatásokat elnyert vállalatoknak nyilvánosan is el kell majd számolniuk a tevékenységükkel.

Hanganyag: Szûcs Péter

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×