eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Mi lesz október 23-án? - a nap legfontosabb hírei

Szélsőséges csoportok az október 23-ai nemzeti ünnep megzavarására készülnek. Erről számolt be a Nemzetbiztonsági Hivatal megbízott főigazgatója és az országos rendőrfőkapitány a nemzetbiztonsági kabinet ülésén.

Laborc Sándor és Bencze József szerint a szélsőségesek látványos, a médiafigyelmet megragadó akciókat terveznek. A két vezető úgy tudja: ezeket a megmozdulásokat elsősorban neofasiszta csoportok tagjai és ismert futballhuligánok szervezik.

Gyurcsány: eredményes a fellépés a feketegazdaság ellen

A miniszterelnök szerint már eddig is jelentős eredményeket hozott a feketegazdaság elleni fellépés. Gyurcsány Ferenc egy, a témában rendezett szakmai konferencián azt mondta: 200 ezer ember fizeti újra a társadalombiztosítási járulékot és azok száma is több mint 100 ezerrel lett több, akik után a minimálbér kétszerese után fizetik az adókat és a járulékokat.

A kormányfő hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetben az egyik legfontosabb feladat, hogy a kiszolgáltatott munkavállalók érdekeit is érvényesítsék.

Közben Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője úgy nyilatkozott: hiteltelen, hogy a munkavállalás és a gazdaság kifehérítését egy olyan kormány tűzi zászlajára, amelynek pénzügyminisztere, Veres János ügyvezetője és tulajdonosa volt egy bizonyítottan adócsaló cégnek.

A Fidesz két nap alatt összegyűjti az aláírásokat


A Fidesz elnöke szerint pártja képes lesz 48 óra alatt összegyűjteni az általa kezdeményezett népszavazáshoz szükséges aláírásokat, ha elhárulnak az ügyben a technikai akadályok.

Orbán Viktor azután beszélt erről, hogy az Alkotmánybíróság tegnap úgy határozott: lehet népszavazást tartani a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról.

NET: dolgozzák át a koncepciót!

Az egészségbiztosítási reform tervezetének átdolgozását javasolja a Nemzeti Egészségügyi Tanács.

A testület elnöke a szakmai anyag tanulmányozása után azt mondta: a koncepcióból hiányzik az ellátási csomag meghatározása, valamint az sem tisztázott, hogy ki fizeti majd a nagy értékű beavatkozásokat, például a szervátültetéseket.

Papp Zoltán közölte: aggályosnak tartják, hogy a beteg csak biztosítót választhat, orvost és intézményt nem, így kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet.Jelentés a várólistáról

A várólistát vezető kórházak egyharmada nem küldte el a szükséges adatokat az Egészségbiztosítási Felügyeletnek a tegnap éjféli határidőig.

Az előírások szerint a listát vezető intézményeknek a többi között a várható várakozási időt kell jelezniük. Kovácsy Zsombor, a hatóság elnöke az InfoRádióban felhívta a figyelmet arra, hogy januártól valamennyi kórháznak kötelező lesz várólistát vezetni és arról információkat küldeni.

Kiszámíthatóbb nyugdíjrendszert ígérnek

Kiszámíthatóbbá teszik az előrehozott öregségi nyugdíj feltételrendszerét a nyugdíjtörvényt érintő kisebb módosítások - közölte a kormányszóvivő.

Budai Bernadett a kabinet múlt heti döntését ismertetve azt mondta: az Országgyűléshez benyújtott javaslat értelmében a férfiak előrehozott nyugdíjba vonulásának alsó korhatára változatlanul 60 év marad.

Drágul a kenyér

Heteken belül újabb 10 százalékkal drágul a kenyér a szeptemberi áremelés után. A Magyar Pékszövetség elnöke hangsúlyozta: ennek oka, hogy a liszt tovább drágult mintegy 20 százalékkal. Ilonka Boldizsár szerint a kenyér átlagára még az idén elérheti a 250 forintot.

Pályázatok 85 milliárd forintra

Összesen 85 milliárd forint értékben jelennek meg kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatok az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. Ezt Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter mondta a Magyar Rektori Konferenciának a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán tartott ülésén.

Megtalálták az eltűnt kisfiú holttestét

Monor határában megtalálták annak a kisfiúnak a holttestét, akiről korábban édesanyja azt állította, hogy a Margitszigeten tűnt el.

Bodnár Zsolt alezredes, a Takács Dominik eltűnésének ügyében nyomozó csoport vezetője elmondta: az édesanya korábbi nyilatkozatában hazudott, de a múlt héten újra vallomást tett és beismerte: a családi házban tartott kutyák széttépték a gyereket.

A nő közlése szerint a tragédia akkor történt, amikor a kisgyermeket egyedül hagyták az udvaron, ő pedig bement a kutyák közé.

Az alezredes szólt arról is: a szülőknek egyelőre nincs racionális magyarázata arra, hogy miért nem fordultak azonnal a hatósághoz a baleset után és miért ásták el a kisfiú holttestét egy mezőgazdasági területen. A szülők ellen egyelőre kiskorú veszélyeztetése miatt folyik eljárás.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×