eur:
385.36
usd:
355.12
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

"Ha! - meg nem épült Budapest"

"Ha! - meg nem épült Budapest" - címmel nyílt kiállítás a Körzőgyár Galériában, ahol soha meg nem épült budapesti épületek tervei és makettjei tekinthetők meg. Az Építészet Hónapja Fesztivál igazgatója szerint a jelenkor általában nem becsülte az előző korszak építészeti stílusát, de 50 év múlva talán sajnálni fogjuk, hogy a tervek nem valósultak meg.

Bár az egész Körzőgyár tele lesz a meg nem épült tervekkel, így is csak egy picinyke szeletét mutatják be azoknak a rengeteg ötletnek, elgondolásnak, amelyek nem valósultak meg az elmúlt évtizedekben - mondta el az InfoRádiónak Bojár Iván András.

Van a meg nem valósult tervek között sportcsarnok, városháza, főleg középületek. A Műegyetemnek például több olyan "kedvenc" telke is volt, amelyre a tanárok épületeket terveztettek a diákokkal - akik rengeteg ötlettel álltak elő.

A diákpályázatok eleve nem azért készültek, hogy meg is valósuljanak, de az állami pályázatokra érkezett ötletek között például szerepel a Magyar Televízió központi épületének a terve is, amelyet Virág Csaba készített, s amely nagyon elegáns és nagyvonalú volt - s amely talán gazdaságpolitikai döntés következtében nem épült meg.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×