eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Gyurcsány: "Valami nagyon nincs rendben"

A jogszabályok betartásának és a felelősségnek a fontosságát hangsúlyozta a miniszterelnök a feketemunkáról rendezett budapesti konferencián.

Az Együtt a foglalkoztatás biztonságáért a feketemunka ellen című rendezvényen Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: felelősségre van szükség a munkaügyi kapcsolatokban is.

A kormányfő úgy vélte: "valami nagyon nincs rendben", hiszen az idei 40 ezer munkaügyi ellenőrzésen 30 ezer esetben találtak valamilyen szabálytalanságot a munkaügyi felügyelők.

Gyurcsány Ferenc szerint az, hogy a munkavállalók kiszolgáltatottak nemcsak elmélet, de maga a valóság, és az államnak a gyengébbek oldalán kell állnia. Ezt szolgálják a törvények és a munkaügyi ellenőrzés is - jelentette ki a kormányfő.

A kormányfő azt mondta: az elmúlt két évben számos, a munkavállalók érdekeit védő jogszabály és intézkedés született. Ilyen volt a munkaügyi ellenőrzés erősítése, vagy a határozottabb szankcionálás bevezetése.

Gyurcsány Ferenc szerint már most vannak eredmények a téren, ilyen például, hogy 200 ezer ember jelentkezett be az egészségbiztosítás hatálya alá, vagy az, hogy 100 ezer munkáltató fizeti a minimum járulékalapot.

A miniszterelnök mindehhez hozzátette: nincs azoknak igaza, akik azt mondják, hogy több eredmény is lenne a feketemunka kifehérítésében, ha csökkentenék a közterheket, mert - mint mondta - 1998 és 2002 között csökkent 10 százalékponttal a közteher, mégsem lett több bejelentett munkavállaló és nem lett több állami bevétel sem.
Közben Szijjártó Péter a Fidesz szóvivője továbbra is hiteltelennek nevezte a kormányfő kijelentéseit, mert - mint mondta - Veres János pénzügyminiszter ügyvezetője és tulajdonosa volt egy bizonyítottan adócsaló cégnek.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×