eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Elbontják a Ferdinánd hidat?

A Podmaniczky utca kiszélesítése és a kiskörúti villamosok pályájának meghosszabbítása is szerepel a kormányzati negyed építésének első ütemében.

Meghosszabbított útvonalon, a Ferdinánd hídig járnak majd a kiskörúti villamosok - mondta el az InfoRádióban Budapest főépítésze.

A járatok most a Deák térig közlekednek. Beleznay Éva hozzátette: ehhez hely is kell, ezért a Podmaniczky utat 40 méteresre szélesítik. Ezt egyébként az autós forgalom várható növekedése is indokolja.

Meghosszabbítanák a 14-es villamos útvonalát is, amely jelenleg Békásmegyert köti össze a Lehel térrel. Hogy a két vonal, azaz a kiskörúti és a 14-esé összeér-e majd, arról még nem döntöttek a városfejlesztők.

Mind ahogy arról sem, hogy mi lesz a Ferdinánd híd jövője. Az autósforgalmat Beleznay Éva szerint célszerű lenne a föld alá vinni, ez azonban nem jelenti feltétlenül a híd elbontását. Elképzelhető, hogy gyalogosforgalmat irányítanának rá.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×