eur:
385.35
usd:
355.03
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Agresszivitás az utakon - száguldozó motoros, leszorító kamionos

Ön tapasztalta már, hogy kis autóját egy terepjáró vezetője vagy egy kamionos szinte le akarta tolni az útról? A közlekedők egyre agresszívabbak, ezért a rendőrség úgy érezte, tennie kell valamit. A Hungaroringre hívta a különböző járműkategóriák vezetőit.

Az utóbbi évtizedben jelentősen megnőtt a közúton közlekedők száma, ezzel pedig a konfliktusoké is. A buszvezetők arra panaszkodnak, hogy az ő szemszögükből aprónak számító motorosokat gyakran csak későn veszik észre, hiszen a kétkerekű járművek vezetői túl gyorsan cikáznak. A motorosoknak meg éppen az a bajuk, hogy a nagy járművek letolják őket az útról.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője szerint egyre agresszívabbak a sofőrök. A rendőrök ezért egy beszélgetésre hívták az autóbuszok, teherautók és motorkerékpárok vezetőinek képviselőit - mondta az InfoRádióban Karancsi Zoltán.

Kampányuk során azonban nem csak a megbeszélésre helyezik a hangsúlyt. A résztvevőket elviszik a Hungaroringre, hogy a versenypályán mindenki kipróbálhassa: milyen a másik közlekedő "bőrébe bújva" haladni. A kamionos tehát kap egy motort, a motoros pedig felülhet a kamion volánja mögé, hogy a számára szokatlan magasságból figyelhesse az utat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×