eur:
385.15
usd:
354.33
bux:
68258.98
2024. május 21. kedd Konstantin

Vadászat Gyurcsányra - internetes játékban lehet lőni a kormányfőre

Az elmúlt években több tiltakozást kiváltó játék jelent meg az interneten. Ezek közül volt olyan, amelyik politikust érintett, akárcsak a legújabb.

Gyurcsány Hunting - ez a neve annak az interneten található játéknak, amelyben a miniszterelnökre lehet vadászni. A játék a tavalyi, Parlament előtti zavargásokon játszódik, és a rendőri sorfal mögött előbukkanó Gyurcsány Ferencre lehet lőni.

Hasonló játékok az elmúlt években felbukkantak a cybertérben. Ezek között volt politikai töltetű is.

2003-ban Orbán Viktor volt a célpont. Ebben a volt miniszterelnök a fejére eső téglák elől menekült, és közben pénzkötegeket gyűjtött. Az akkori játékot a budapesti szocialisták a portáljukon ajánlották.

Egy másik, nagy vihart kavart játék az Oláh action volt, ebben a játék leírása szerint "Magyarországot kellett a cigányoktól megtisztítani". A játékot Kaltenbach Jenő akkori kisebbségi ombudsman és Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok biztosa is elítélte.

A RomNet Média Alapítvány feljelentést tett az ügyben. A BRFK pedig lefoglalta az internetes játéknak helyt adó szervert, de a nyomozást megszüntette, mivel a játék tartalma nem volt tényállásszerű.

Nem csinálnak reklámot egy perrel

A Miniszterelnöki Hivatal szűkszavúan kommentálta a játékot. "Van egy olyan szintje a dolgokra, amelyekre az ember nem reagál - ez pedig messze túl van ezen a szinten" - mondta az InfoRádiónak Daróczi Dávid. A kormányszóvivő közölte: nem perelnek, mert annyira színvonaltalan és alantas a játék, hogy nem érdemes neki ezzel reklámot csinálni.

A szóvivő hozzátette: Gyurcsány Ferenc is látta a játékot az interneten.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hogyan állta a sarat a bezuhanó energiaár-környezetben az Alteo?

Hogyan állta a sarat a bezuhanó energiaár-környezetben az Alteo?

A jelentős energiapiaci árcsökkenés bár meglátszott az Alteo első negyedéves eredményén és az egy évvel ezelőtti rekord profittól messze elmaradó adózott eredményről számolt be a társaság, azonban az energiaválság előtti időkben tapasztalt eredményekhez képest kifejezetten magas számokat közölt a vállalat. Ez összességében abba az irányba mutat, hogy az Alteo eredményessége a 2022-es energiaárrobbanás előtti időkre jellemzőnél magasabb szinten alakult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×