eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Csak hatan pályáztak a Kormányzati Negyed megépítésére

A nyolc alkalmasnak minősített jelentkezőből csak 6 adott be ajánlatot a kormányzati negyed felépítésére és 25 éves működtetésére - közölte a projekt kommunikációs vezetője.

A Kormányzati Negyed kommunikációs vezetője emlékeztetett arra, hogy az Infopark Fejlesztési Zrt. visszalépett, majd a spanyol Sedesa csoport kérte az október 1-jei határidő meghosszabbítását, de az október 8-i határidőre sem tett ajánlatot.

Láng Balázs szólt arról is, hogy a versenypárbeszéd október 16-án kezdődik, de a korábbi tervekkel ellentétben nem egyszerre ülnek asztalhoz az ajánlattevők, hanem egyenként kívánnak tárgyalni a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal.

Az ajánlatkérő Kincstári Vagyoni Igazgatóság még augusztusban valamennyi jelentkezőt megfelelőnek találta a feladatra, ezért mind a nyolc továbbjutott a második fordulóba.

Várhatóan decemberre derül ki, hogy saját finanszírozásban melyik cég építheti meg és üzemeltetheti 25 éven át a mintegy 180 ezer négyzetméter alapterületű épületegyüttest.

Görözdi György miniszterelnöki megbízott korábban azt mondta: a tárgyalások során előbb a műszaki-gazdasági feltételeket rögzítik, majd ezekre kell árajánlatot adniuk a pályázóknak.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×