eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Betemetetlen munkagödrök miatt perelnek a Nagymező utcaiak

A Nagymező utcai közmunkaárkok befedését követelik a VI. kerületi önkormányzattól az ott lakók - mondta a Nagymező Utcaiak Érdekvédő Egyesületének vezetője. Hantos Enikő hozzátette: ha a mélygarázs építési engedélyét megadja a kerületi építési hatóság, azonnal benyújtják a fellebbezést a határozat ellen.

Az önkormányzat illetékes osztálya előtt van a Nagymező utcába tervezett mélygarázs beruházójának építésiengedély-kérelme.

Amennyiben az engedélyt megadják, az érintett lakók fellebbezhetnek az ügyben - mondta az InfoRádiónak a Nagymező Utcaiak Érdekvédő Egyesületének vezetője.

Azok a lakók, akik az egyesületet felkérték arra, hogy az érdekeiket képviseljék, mindenképpen fellebbezni fognak, ha a XIII. kerület úgy határoz: megépülhet a mélygarázs - jelentette ki Hantos Enikő.

Hozzátette: ennek oka, hogy az ott lakók nem látják garantáltnak az épületek biztonságát, és szerintük a fasor sem élné túl az építkezést.

Hantos Enikő közölte: úgy tudja, hét szakértő vizsgálta meg eddig a fákat, és mindannyian egyetértettek abban, hogy azok - kettő kivételével - megfelelő állapotban vannak. A két kivágásra ítélt növény pótlását 2008 tavaszáig előírták.

A Nagymező Utcaiak Érdekvédő Egyesületének vezetője elmondta: egy éve betemetetlenül állnak az utca mentén ásott közműárkok, a lakók méltatlan körülmények között kénytelenek élni.

Október 26-án kerül majd sor arra a peres eljárásra, amely egy birtokvédelmi kereset alapján indult az önkormányzat és az építkezést megkezdő Murus Zrt. ellen - közölte Hantos Enikő.

A szervezet vezetője reméli, hogy a bíróság kimondja: törvénytelen, ami az utcában történt, és kötelezi az önkormányzatot és a kivitelezőt az eredeti állapotok visszaállítására.

Hanganyag: Koncz Anita

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×