eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Ácsok, fémfeldolgozók: irány Ausztria!

Januártól újabb hiányszakmákban nyitja meg az ország munkaerőpiacát a közép- és kelet-európai uniós tagországok állampolgárai előtt Ausztria.

Az osztrák gazdasági és munkaügyi miniszter csütörtökön közzétett szakmunkás-foglalkoztatási rendelete értelmében olyan fémfeldolgozó, gép- és építő-, és villamosenergia ipari szakmákban szünteti meg a korlátozásokat, mint például a lakatos, esztergályos, ács, tetőfedő, festő, kőműves, villanyszerelő vagy darukezelő.

Martin Bartenstein már korábban jelezte, hogy a tervek szerint a szakmunkások előtt 2009-ben teljesen megnyitják a munkaerőpiacot, a foglalkoztatási tilalom azonban a segédmunkások egy részét továbbra is érintené; a teljes nyitás 2011-ben várható.

A közelmúltban hozott döntés alapján külföldi kutatók és tudósok januártól korlátozás nélkül vállalhatnak munkát Ausztriában.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×