eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Lovat és kígyót is örökbe lehet fogadni

Nemcsak kutyákat és macskákat, hanem akár lovat, birkát és kígyót is örökbe fogadhatnak, akik vasárnap ellátogatnak a budapesti Hérosz Állatotthon nyílt napjára. Ma már gyakori, hogy sokan egzotikus állataikat is megunják és kidobják - mondta az InfoRádiónak az állatotthon vezetője.

A Hérosz Állatotthon nem csak kutyákat és macskákat, hanem sok más állatot is befogad, így lovat, birkát, rágcsálókat, kisragadozókat, madarakat, hüllőket is - mondta az InfoRádiónak az intézmény vezetője.

Az állatokat nemcsak hazavinni lehet, azok virtuálisan is örökbe fogadhatók. Ha valaki ezt a megoldást választja, kedvencét sétálni viheti, gondozhatja, vagy segíthet neki jó gazdát találni - tette hozzá Szekeres Gábor.

Manapság már csak az anyagi helyzettől függ, hogy ki milyen állatot tud megvenni, hozzá lehet jutni medvéhez, tevéhez, vagy bármilyen egzotikus élőlényhez, előfordul azonban, hogy a gazda egy idő után már nem tudja vagy nem akarja megtartani kedvencét - közölte a Hérosz Állatotthon vezetője.

Ha ezek az állatok menhelyre kerülnek, lehetséges, hogy újra gazdára találnak, hiszen bárki örökbe fogadhat minden olyan élőlényt, amelynek a tartása nem engedélyhez kötött - fűzte hozzá Szekeres Gábor.

Hozzáfűzte: az állatokat igyekeznek ivartalanítani.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:00
×
×
×
×