eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Hankiss: Magyarországnak nincs jövőterve

A törvények nem megfelelőek Magyarországon, mert a politikai osztály tehetségtelen és nem dolgozik eleget - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hankiss Elemér. A szociológus kiemelte: az emberek arra vágynak, hogy a politikusok béküljenek ki. Hozzátette: Magyarországnak nincs jövőterve, pedig az államnak meg kellene határoznia, hogy az elkövetkező 5-10 évben mely iparágakat fejleszti.

A civil társadalom tehetetlen az ellen, hogy a politikában a korrupció az egekig csap - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hankiss Elemér.

A szociológus kifejtette, mindössze gyanakvás és káromkodás a társadalom válasza, nem pedig szervezett akciók, ami által más országokban sikerült visszaszorítani a korrupciót.

Nem megfelelőek a törvények, és nincsenek is betartva, mert a politikai osztály jelentős része tehetségtelen és nem dolgozik eleget - hangsúlyozta. Hankiss Elemér kiemelte, hogy a politikusok munkájuk egyharmadát egymás szidásával töltik, pedig az emberek békére vágynak.

Ha komoly ügyekről tartanának egy igazi népszavazást, azon az emberek azt mondanák, hogy béküljenek ki a politikusok, és az ország dolgaival törődjenek - tette hozzá.

A szociológus szerint az országnak nincs jövőterve, és nem tudni, hogy 5-10 év múlva miből akar élni az állam.

Meg kellene határozni, hogy mely iparágakat akarjuk fejleszteni, és el kellene dönteni, hogy mire fordítjuk a források jelentős részét, ahogy a finnek, a spanyolok és az írek is tették - vélekedett Hankiss Elemér. Hozzátette: ki kell jelölni két-három területet, amelyek termelik a javakat.

A szociológus elmondta: a tehetségképzés, a biológia, az atomfizika, a szoftveripar és a mezőgazdaság néhány területe erősnek tűnik és sikeres lehet, de egyelőre nincs stratégia arra, hogyan lehetne ebből a legtöbbet kihozni.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×