eur:
387
usd:
358.82
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Bill Clinton: Nem működhet kizárólag üzleti alapon az egészségügyi rendszer

Magyarország Európai Unióban és a régióban betöltött szerepérol, valamint a közelgő amerikai elnökválasztásokról beszélgetett Bill Clinton és Gyurcsány Ferenc Budapesten - közölte a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid elmondta: a volt amerikai elnök a magyar kormányfő meghívására rövid, nem hivatalos látogatást tett a Parlamentben. Hozzátette: a szűk körű beszélgetésen a miniszterelnök megeőssítette, hogy Magyarország az Európai Unió politikai keretén belül tovább kívánja erősíteni stratégiai partnerségét az Egyesült Államokkal.

Az előző amerikai elnök a Central European Bussines Centre meghívására érkezett a magyar fovárosba. Bill Clinton az egyik budapesti szállodában rendezett gálavacsorán 250 meghívottnak, üzletembereknek, diplomatáknak tartott előadást, és ebben a szabad világ egyik legnagyobb problémájának nevezte a szociális egyenlőtlenséget. A világ lakosságának fele kimarad a globalizáció előnyeiből - vélekedett. Bill Clinton a problémák között említette a terrorizmust, a klímaváltozást és a globális migrációból adódó feszültségeket.

A volt amerikai elnök szerint Magyarországnak az egészségügyi reform során azt a modellt kell választania, amelyben minden állampolgár biztosított lesz. Bill Clinton hangsúlyozta: sehol a világon sem működhet kizárólag üzleti alapon az egészségügyi rendszer.

Kiemelte: Magyarországon olyan biztosítási modellt kellene bevezetni, amely rugalmas, a legkevesebb adminisztrációs költséggel jár, és a járulékokat fizető munkáltatók ösztönözni tudják alkalmazottaikat az egészséges életmódra.

Címlapról ajánljuk

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően az európai tőzsdéken kisebb esést láttunk, és Amerikában is óvatos mozgásokkal telt a kereskedés, miután a befektetők az elmúlt napok nagy emelkedését követően kivárnak majd a kedden és szerdán érkező inflációs adatok előtt. A nap egyedi részvénysztorija a mémrészvény őrületet elindító GameStop, melynek árfolyama egy ponton megduplázódott a mai kereskedésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×