eur:
387.41
usd:
357.73
bux:
68263.44
2024. május 23. csütörtök Dezső

A bennünk élő Kádár

A Figyelő című hetilapban közölt felmérés szerint a magyarok többségében pozitív emlékként él a Kádár-korszak.

A Szonda Ipsos által készített közös kutatás rávilágít: leginkább a munkahelyi és az anyagi biztonságot értékelték az emberek.

Az írásból kiderül, hogy a Kádár János nevével fémjelzett korszak szellemisége ma is bennünk él.

A rendszerváltás óta eltelt 17 év dacára a magyar átlagemberek gondolkodásában, életszemléletében, értékrendjében ma is jelen vannak a Kádár-korszakban kialakult beidegződések.

Ezek továbbéléséért a kormányok paternalista államfelfogása legalább annyira felelős, mint a rendszerváltást követő létbizonytalanság okozta frusztráció - fogalmaz a hetilap.

A cikkből az is kiderül, hogy a legfrissebb felmérések szerint a magyar emberek elsősorban a Kádár-korszak pozitívumaira emlékeznek. A felmérés részleteiről a Figyelőben olvashatnak.

A HVG szerint megrekedt a titkosszolgálati rendszer néhány hónapja még tényként kezelt átalakítása a Nemzetbiztonsági Hivatal sokat vitatott szeptemberi átszervezésével.

Az ombudsmannak megválasztott Szabó Máté a nemzetbiztonsági szolgálatok vizsgálatát nevezte meg első feladataként.

A szeptember elsejétől új struktúrával működő Nemzetbiztonsági Hivatalt hamarosan az illetékes országgyűlési bizottság is meglátogatja.

Az elmúlt időszakról érintettek és szakértők segítségével készített összeállítást a HVG.

Zéró tolerancia meghirdetését fontolgatják a hajléktalanok ellátásával foglalkozó civil szervezetek - írja a Heti Válasz.

Az eddigi liberális felfogással szakítva most maguk a szociális munkások javasolják: akár kényszerrel is segíthessenek a hajléktalanokon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

A kormány áttekintette a háborús helyzetet, amely szerintük Ukrajna számára kedvezőtlenül alakul, a sorozás pedig a kárpátaljai kisebbségre is kiterjedhet. Az Európai Unió Bíróságnál több magyar eljárás is zajlik, ezek közül a menekültügyi rendszer miatt hozott korábbi ítélet végrehajtása kapcsán újabb elmarasztaló döntésre számítanak, a kabinat arra számít, hogy napi pénzbírság kiszabásáról dönt majd a testület – ismertette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A kormány legújabb döntéseit ismertető eseményt élőben közvetítjük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×