eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Sólyom a Zemplénben egyeztet

Sólyom László köztársasági elnök országjáró sorozatának harmadik állomásán, a csereháti cigányság kérdésével és a Zempléni ökológiai adottságait veszélyeztető ügyekkel foglalkozik. A háromnapos találkozót az Aggteleki Nemzeti Parkban rendezik.

Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal Stratégiai és Kommunikációs főosztályvezetője az InfoRádióban elmondta: fontos kérdés a cigányság lehetőségeinek vizsgálata.

A Cserehát Magyarországnak az a területe, ahol talán a legkoncentráltabban jelennek meg a cigányság problémái - tette hozzá.

Sólyom László pusztán a jelenlétével, azzal, hogy az országos érdeklődés is e területre irányul, fel tudja hívni a közvélemény figyelmet olyan ügyekre, amelyek egyébként elsikkadnak, "nem tudnak kiemelkedni a hírvilágból" - mondta Kumin Ferenc.

A főosztályvezető közölte: lehetőség lesz az utazás során az ökológiai problémák megbeszélésére is.

A Zemplénben több olyan beruházás terve is ismert, amely aggasztja az ott élő embereket. Ilyen például a tervezett szerencsi és a tőketerebesi erőmű - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×