eur:
389.75
usd:
362.06
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Még mindig szocialista tisztségviselő Zuschlag János

A szocialisták Bács-Kiskun megyei szervezetének felszólítása ellenére nem mondott le tisztségeiről Zuschlag János. Egy helyi szocialista politikus szerint már két éve tisztázni szerették volna Zuschlag gyanús szerepét, de a pártvezetés ebben nem volt partner.

A szocialisták Bács-Kiskun megyei szervezetének felszólítása ellenére nem mondott le tisztségeiről Zuschlag János - írja a Népszabadság. Zuschlag János jelenleg is az MSZP kiskunhalasi szervezetének elnöke, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szervezetének ügyvezető alelnöke. Tagja a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek, ahol alelnöke az ügyrendi bizottságnak. Egy helyi szocialista politikus azt állítja, hogy 2005-től fogva tisztázni szerették volna Zuschlag gyanús szerepét, de a pártvezetés ebben nem volt partner.

Közokirat-hamisítás mellett magánokirat-hamisítás miatt is nyomoztak Juhászné Lévai Katalin MSZP-s képviselő, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés előző elnöke ellen. Mindkét ügy a helyi fejlesztési támogatásokat elosztó szervezet működésével kapcsolatos. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a most kitudódott eset is a Központi Nyomozó Főügyészségre került. - olvasható a Magyar Nemzetben.

Amellett, hogy a gyengébb piaci szereplők versenyképtelensége nem gátolhatja egy ágazat egészséges fejlődését, társadalmi igény van arra, hogy az üzletek vasárnap is nyitva legyene - mondta a VOSZ illetékese a Világgazdaságnak. Ezt alátámasztja eg ymedián felmérés is. A megkérdezettek 58%-a nem ért egyet az üzletek, bevásárlóközpontok vasárnapi nyitva tartásának megtiltásával.

Az európai izottság azt javasolja az uniós tagállamoknak, hogy áldozzanak további 2,4 milliárd eurót a közös költségvetésből az európai globális helymeghatározó műholdrendszer, a Galileo kiépítésére - közli a Napi Gazdaság. Az összesen 3,4 milliárd eurós költségűre becsült projekt büdzséjén az ütütt lyukat, hogy a várakozásokkal szemben a magáncégek nem érdklődnek iránta.

A portfolio.hu cikke szerint megduplázódott az ingatlanok ára az elmúlt öt év alatt Spanyolországban, míg Németországban mostanra inkább némi értékcsökkenést könyvelhetett el az, aki 5 évvel ezelőtt lakóingatlant vásárolt és Ausztriában sem hozott inflációt meghaladó felértékelődést az elmúlt 5 esztendő. A lakásárak növekedése egyértelműen lassuló tendenciát mutat az eurózónában és az Egyesült Királyságban.

Egyre több internetes szakmai fórumon olvasható, hogy ügyfelek tömegét lepte meg a közelmúltban egy kártyatársaság azzal, hogy egyik pillanatról a másikra szó nélkül jelentősen csökkentette a hitelkártyájukhoz kapcsolódó hitelkeret mértékét. Első látásra furcsának tűnhet ez a lépés, a banknak és a kártyatársaságnak ugyanis az lenne az érdeke, hogy minél többet költsünk és adósodjunk el (egy racionális mértékig mindenképpen), ha jobban belegondolunk akkor azonban rájöhetünk, hogy a megalapozott üzletpolitikai döntéssel a megnyirbált hitelkeretnél jóval többet veszíthet az ügyfél. További részletek a penzcentrum.hu internetes oldalon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×