eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Gyurcsány: "Akkora kacsa, hogy ez már lúd"

Az SZDSZ elnöke után Gyurcsány Ferenc kormányfő is cáfolta a Magyar Nemzet értesülését, miszerint még idén átalakíthatja kormányát a miniszterelnök. A lap úgy tudja: megszűnne az Egészségügyi Minisztérium, az SZDSZ cserébe megkapná a külügyet.

Nem lesz tárcaösszevonás, megszűntetés és tárcacsere - közölte Gyurcsány Ferenc kormányfő. A miniszterelnök úgy fogalmazott: a Magyar Nemzet cikke akkora kacsa, hogy ez már lúd.

A kormányátalakításra vonatkozó lapértesülést a liberális párt elnöke is cáfolta. Kóka János a távirati irodának azt mondta: a szabad demokrata politikusok által irányított minisztériumoknál biztosan nem lesz semmiféle átalakítás, és a párt vezető testületei határozottan elutasítottak bármiféle tárcacserét is. A politikus spekulációnak nevezte az újságcikket.

A Magyar Nemzet szocialista forrásra hivatkozva arról közölt írást, hogy még a jövő évi költségvetés elfogadása előtt lehetséges egy átfogó kormányátalakítás. A lap információi szerint megszűnne az önálló egészségügyi tárca, és összevonnák azt a szociális minisztériummal.

Horváth Ágnes egészségügyi minisztert eltávolítanák, cserébe a szabad demokraták kapnák meg a külügyet, amit Eörsi Mátyás irányíthatna.

Miután Kóka János lemond a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vezetéséről, a szocialista Bajnai Gordon venné át a posztot, helyére, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumba pedig az SZDSZ nevezne ki utódot . A lap úgy tudja: ezen tárca vezetésével a szabad demokraták Magyar Bálintot bíznák meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×