eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Bajnai Gordon pitiánernek tartja a "lefölözős" ügyet

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter pitiáner bűnügynek tartja azt az esetet, amelynél az egyik kiskunhalasi szocialista politikus egy vélhetően 2005-ös rejtett kamerás felvételen az uniós pénzek lefölözéséről beszélt.

Bajnai Gordon az InfoRádióban azt mondta: Weiszenberger László kistérségi megbízott volt akkoriban, formális kapcsolata nem volt az uniós pénzek elosztásához. Később a kistérségi hálózatot megszüntette a kormány, összevonta egy másik szervezettel. Weiszenberger László ennek is tagja lett, szerződését azonban csütörtök reggel felmondták, a területfejlesztési minisztérium utasítására.

A miniszter az ügy kapcsán nem érzi úgy, hogy a politika az uniós pénzekre is rátelepedett volna. Szerinte helyi bűnügyről van szó, amelyet hivatalból üldözni kell.

Mint mondta, ilyen ügyek minden uniós országban előfordultak, a cél tehát az, hogy kiszűrjék azokat.

Mint ismert, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nyomoz Weiszenberger László ellen egy felvétel alapján, amelyet a Zuschlag-ügy kapcsán elrendelt házkutatás során találtak a rendőrök.

A televízióban is bemutatott képeken Weiszenberger László, aki Zuschlag Jánossal együtt kiskunhalasi MSZP-s önkormányzati képviselő, egy vállalkozóval beszélget arról, hogyan juttattak uniós forrásokhoz vállalkozókat az összeg bizonyos százalékáért.

A politikus elmondta azt is, hogy a sikeres pályázók által visszaadott milliókat az egyik minisztériumba kellett vinnie, és ő abból kapta meg a részét.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×