eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Zuschlag-ügy: Éjjel hallgatta meg az ügyészség Gyurcsányt

Több prominens személy kihallgatását tervezi még a Zuschlag János elleni eljárás keretében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség - tájékoztatta az InfoRádiót a vádhatóság helyettes vezetője. Szabó Ferenc azt mondta: a miniszterelnöknek felajánlották, hogy késő este hallgatják meg, ha az jobb neki.

Azért kellett meghallgatni Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt Zuschlag János ügyében, mert a hatóságoknak meg kellett tudniuk, hogy a pályázati kérelmeket a valóságban hogyan bírálták el - mondta az InfoRádiónak a Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes.

Szabó Ferenc hozzátette: a szervezeti és működési szabályzat és a pályázati kiírások erre is kitérnek, az ügyészség azonban arra volt kíváncsi, hogyan működött ez a gyakorlatban.

A főügyészhelyettes kijelentette: a kormányfő mindenben megnyugtató választ adott, azt azonban Szabó Ferenc nem árulta el, mit mondott pontosan Gyurcsány Ferenc.

Maga a Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes vetette fel, hogy számukra megfelel egy hivatali időn kívüli időpont is a miniszterelnök meghallgatására.

Szabó Ferenc hozzáfűzte: terveznek még kihallgatásokat, és több prominens személyt is kikérdeznek majd az ügyben.Öt perccel éjfél előtt kapták meg a Magyar Távirati Iroda előfizetői a kormányszóvivő közleményét, amelyben tudatja, hogy a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden tanúként hallgatta ki a miniszterelnököt a Zuschlag János és társai ellen folytatott eljárás keretében.

Daróczi Dávid azt mondta: tizenegy óra már elmúlt, amikor beszélt Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel a meghallgatást követően. Néhány perccel később pedig kiadta a közleményt.

Lapzárta után

Így viszont a miniszterelnök kihallgatásáról szóló hírek már sem az esti híradóba, sem a szerdai újságokba nem kerültek be, és kérdéses, hogy a napi történések tükrében mekkora teret kapnak majd szerda este, illetve csütörtökön.

Azurák Csaba, a tv2 műsorvezetője a reggeli műsorban, ahol Gyurcsány Ferenc is vendége volt, felvetette, hogy elegánsabb lett volna az időpontról előre tájékoztatni a sajtót, a kormányfő viszont azt mondta: nem zajlott titokban a meghallgatás.

"Hogy ha erről tudott délután, azért nem ártott volna pontosan az ügy tisztázása végett azt mondani, hogy uraim, este meghallgat a főügyészség, utána sajtótájékoztatót tartok vagy közleményt adok ki" - mondta a műsorvezető.

Az ügyészség is dolgozik munkaidő után

Gyurcsány Ferenc így válaszolt: "Ha tanú voltam, akkor tanúskodom. Én reggel hét órától tízig, tizenegyig dolgozom. Amikor felhív engem a megyei főügyész helyettese, akkor azt mondom, hogy mikor kívánja. Azt mondja, hogy amikor önnek megfelelő. Azt mondom, hát nézze, miután vidékre kell menni, nekem az a megfelelő, hogy ha a nap végén tesszük, én sokáig dolgozom."

Az InfoRádió megkereste Szabó Ferenc főügyészhelyettest, aki azt mondta, az ügyészek munkája folytatódik a munkaidő lejárta után is, így nem okozott gondot a késői kihallgatás.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×