eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Neves külföldi művészek a 48. Budapesti Zenei Heteken

Pénteken nyit és október 18-ig tart a 48. Budapesti Zenei Hetek, amelynek keretében fellépnek a fővárosban a luxemburgi filharmonikusok, és a francia Orchestre Nationale d'lle de France is.

A Budapesti Zenei Heteknek közel fél évszázados hagyománya van: ez volt a főváros legelső zenei fesztiválja - mondta az InfoRádiónak az eseményt szervező Filharmónia Budapest és Felső-Dunántúl Kht. igazgatója.

Igricz György hozzátette: a fesztivál célja, hogy az őszi évadnyitást ünnepélyessé tegye olyan rendkívül rangos és különleges eseményekkel, amelyek az évadban csak elvétve láthatók.

"Rangos külföldi művészeket hívunk, jelentős sorozatokat indítunk el, és törekszünk arra, hogy valóban igényes és színvonalas kínálatot nyújtsunk" - közölte a közhasznú társaság vezetője.

A Budapesti Zenei Hetek gyűjtőfesztivál: magába foglalja a Nemzetközi Egyházzenei Fesztivált és a hagyományos kortárs zenei sorozatot, a Korunk Zenéje fesztivált is.

Október 18-ig közel harminc koncertet adnak majd neves művészek tucatnyi helyszínen - fűzte hozzá Igricz György.

Elmondta: két külföldi nagyzenekar is Magyarországra érkezik a zenei hetek idejére; Franciaország egyik vezető zenekara, az Orchestre Nationale d'lle de France, valamint az Orchestre Philharmonique de Luxembourg.

Az eseménysorozat keretében fellép Lipcsei Tamás Templom Kórusa, a moszkvai ortodox szólisták és a francia énekegyüttes, az A Sei Voci - tette hozzá Igricz György.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×