eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hat feltétellel vállalta el Tarlós István a népszavazási kampány vezetését

Elvállalta a Fidesz népszavazási kampányának vezetését Tarlós István, aki a referendum kommunikációjában szabad kezet kapott a párttól. Erről a Fidesz elnökségi ülése után nyilatkozott Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke és Tarlós István.

"Szociális népszavazás 2008" - a Fidesz így nevezte el a referendumot, és az elnökségi ülésen azt is megerősítették, hogy az Alkotmánybíróság döntése után azonnal megkezdik az aláírások gyűjtését, annyi kérdésben, amennyire a testület lehetőséget ad.

A Fidesz fővárosi frakcióját vezető Tarlós István azt mondta, hat feltétellel vállalta el a kampány politikai vezetését, többek között szabad kezet kért népszavazás kommunikációjában, amelyben szóvivőként Szikora Linda lesz a segítségére. Tarlós Istvánt Orbán Viktor pártelnök hétfőn kérte fel a népszavazási kampány politikai vezetésére.

A fajsúlyosabb, tartalmi kérdésekben Tarlós nyilatkozik majd, emellett a Fideszben is lesz felelőse a kampány technikai lebonyolításának, erre a szerepre legnagyobb esélye Kubatov Gábor pártigazgatónak van.

Mint elhangzott, Tarlós István feltételei között szerepelt az is, hogy a Fidesz biztosítsa számára a kampány technikai, személyi feltételeit, és a stáb hierarchikus rendben működjön, mert " senkinek nem akar könyörögni az elgondolások végrehajtásáért". Feltétel volt továbbá, hogy a népszavazási kampány ne szoruljon a párt keretei közé, hogy a Fidesz külön-külön értékelje a fővárosi és a kampánymunkát, a kampány helyzetét pedig néhány hetenként együtt értékelje a Fidesz elnökségével.

A megállapodás szerint a Fidesz a népszavazást követően is támogatja majd a Tarlós István által alapított Polgári Szociális Bázis tevékenységét. A fővárosi frakcióvezető azt mondta, voltak viták az elnökségi ülésen a feltételeit illetően, de azt nem árulta el, pontosan mely pontokban.

Tarlós István hangsúlyozta: azért vállalta el a kampány irányítását, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy a népszavazás intézményét ki akarják üresíteni, mert a "baloldalinak mondott" kormány nem képviseli a szociális értékeket, és mert tisztességtelennek tartja, hogy a 2006-os választások kampányában éppen a mostani népszavazási kérdésekben hangoztak el "agresszív visszautasítások" a kormánypárti politikusok részéről.

Az SZDSZ is megkönnyítette a döntést, mert mocskolódó közleményt jelentetett meg - tette még hozzá.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×