eur:
388.88
usd:
360.34
bux:
68082.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ötvenhat milliárd jut kerékpárút-építésre

A "Bringázz a munkába!" akció keretében szeptember 3-14-e között mintegy 2100-an kerekeztek be munkahelyükre. A résztvevők 125 ezer kilométert bicikliztek és 21 tonna szén-dioxid kibocsátásától kímélték meg a környezetet - mondta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kerékpáros ügyekért felelős miniszteri megbízottja. Bodor Ádám hozzátette: 2013-ig 56 milliárd forint áll rendelkezésre kerékpárutak építésére.

A Bringázz a munkába! akció a Kerékpáros Magyarország program része, amelynek során szeptember 3-a és 14-e között a nevezőknek legalább négy alkalommal kellett biciklivel munkába menniük - mondta az InfoRádiónak a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kerékpáros ügyekért felelős miniszteri megbízottja.

Bodor Ádám közölte: a 2.100 regisztrált kerékpáros összesen 125 ezer kilométert tett meg, ez pedig 21 ezer kilogramm szén-dioxid kibocsátásától kímélte meg a környezetet.

A következő hat évben 56 milliárd forintot lehet kerékpárutak építésére költeni. Ebből egyrészt az európai kerékpárút-hálózat magyarországi szakaszainak kiépítését finanszírozzák a Duna és a Tisza mentén, de adnak pénzt a főutak mellett futó, a településeket összekötő bicikliutak létrehozására is - tette hozzá a miniszteri megbízott.

A településeken belüli kerékpárutak a regionális fejlesztési tanácsok kompetenciájába tartoznak, így a Budapesten belüli fejlesztésekre a közép-magyarországi régió pályázatán lehet pénzt szerezni. A leadási határidő itt november 15-e - mondta Bodor Ádám.

A miniszteri megbízott hozzáfűzte: fővárosi útfelújítási program keretében is lehetőség van bicikliút-építésre, tavaly így több mint 30 kilométernyi kerékpársáv indult.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×