eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc

Megfenyegettek képviselőket, a rendészeti miniszter dönthet

A megfenyegetetett országgyűlési képviselők védelmét az igazságügyi és rendészeti miniszter javaslatára a kormány rendelheti el - közölte a Köztársasági Õrezred parancsnokának helyettese.

Kardos Imre dandártábornok emlékeztetett: több kormánypárti és ellenzéki politikus, országgyűlési képviselő kapott fenyegető tartalmú üzenetet az elmúlt néhány napban.

A Köztársasági Õrezred parancsnok-helyettese elmondta: amennyiben megfelelő információk állnak a rendelkezésükre, úgy a szervezet az országos rendőrfőkapitány útján kezdeményezi a miniszternél a képviselők ideiglenes védelmének elrendelését.

Kardos Imre hozzátette: jelenleg az Õrezred is csak a sajtóban megjelent információkat ismeri, ez azonban kevés ahhoz, hogy ilyen kezdeményezéssel éljenek.

A parancsnokhelyettes szerint a Köztársasági Õrezred sem létszámában, sem technikai felszereltségében nincs arra felkészülve, hogy több tíz vagy azt meghaladó nagyságrendű képviselőt biztosítani tudjon.

A parancsnokhelyettes közölte, egyelőre sem az őrezred, sem Takács Albert rendészeti miniszter nem kezdeményezte az ideiglenes védelmi intézkedések elrendelését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×