eur:
388.38
usd:
360.33
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ismét emelkedhet a BKV-bérletek ára

A fővárosi közgyűlés jövő héten dönt a BKV bérletek árának emeléséről. Az előzetes tervek szerit 3 százalékkal kellene többet fizetni érte, de érvényes lenne az agglomerációs MÁV és Volán járatokra is.

Az egész agglomerációban használható egységes közlekedési bérletet vezetne be a főváros, a Budapesti Közlekedési Szövetség előterjesztése alapján. A jelenlegi tervek szerint azonban nem egy újabb bérlettípust hoznának létre, hanem a jelenlegit alakítanák át.

Azaz az új, nagyobb közlekedési lehetőséget biztosító bérletet kellene megvenniük azoknak is, akik csak a városban közlekednek, de természetesen drágábban.

Az ár várhatóan 3 százalékkal emelkedne. A bevezetés részleteit azonban még nem tárgyalta a közgyűlés, mint ahogy azt sem, hogy a Volán vagy a MÁV kieső bevételeit kik és milyen forrásból pótolnák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

A Z generáció tagjai aktív pénzkeresők, adót fizetnek, lakbért, rezsit és tandíjat, mindeközben próbálnak megtakarítani, mégis úgy érzik, hogy nem eléggé tájékozottak a pénzügyi kérdésekben. Ez nem meglepő, mert a gazdasághoz kötődő egyetemi szakokon kívül sehol nem tanítják a pénzügyi ismereteket, a család idősebb tagjai pedig nem tudják érthetően átadni ezt a tudást, vagy akár ők maguk sincsenek tisztában alapvető gazdasági és pénzügyi fogalmakkal. A GEN Z Fest-en, május 9-én szakértők segítenek tisztázni a pénzügyi kérdéseket, legyen szó lakhatásról, vállalkozásról vagy befektetésről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×