eur:
388.37
usd:
360.33
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hagyó: "Nem volt teljesen szabályos az útfelújítási támogatások felhasználása"

Több vizsgálat is folyik a budapesti útfelújítások állami támogatásának felhasználása ügyében, mert a pályázatokban megjelölt úthossznál számos esetben rövidebb utat újított fel a főváros. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak elmondta: egyes pályázatoknál előfordult, hogy csak a fele útszakaszt javították ki a teljes szakaszra kapott pénzből, de az így felszabaduló összeget másik út felújítására tudták költeni. A politikus elismerte, hogy az eljárás nem volt teljesen szabályos, ezért a pályázati rendszer felülvizsgálatát kezdeményezték.

Összességében négy százalékos eltérés van az államilag támogatott budapesti útfelújításokban tervezett és a végrehajtott munkák adatai között - mondta az InfoRádiónak Hagyó Miklós.

A főpolgármester-helyettes kifejtette, hogy a pályázatokban megjelölt útszakasznál számos esetben rövidebb utat újított fel a főváros, és szembetűnő lehet a különbség, de volt olyan is, hogy hosszabb szakaszon folytak a munkák. Az egyik útszakasz után fennmaradó összeget a másik szakasz felújítására költötték - közölte.

A politikus elismerte, hogy a forrásokat nem lehet átcsoportosítani. Demszky Gábor főpolgármester már tavaly jelezte, hogy anomália lehet a pályázatok ügyében - tette hozzá.

Hagyó Miklós közölte: azt javasolják a kormánynak és a közép-magyarországi régiónak, hogy vizsgálják felül és tegyék átláthatóbbá a pályázati rendszereket, mert tíz települést fenyegetett annak a veszélye, hogy vissza kell fizetni a támogatást.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×