eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csaknem 4 milliárd forint kellene még az olimpiai felkészülésre

Kevés a költségvetés által biztosított keret a 2008-as olimpiai felkészülésre - mondta az InfoRádiónak Bánki Erik. Az Országgyűlés sport-turisztikai bizottságának fideszes elnöke szerint 3 milliárd 800 millió forinttal több kellene, hogy a sportolók megfelelően fel tudjanak készülni az ötkarikás játékokra.

Bár a következő olimpia egy másik kontinensen lesz, emiatt pedig több pénz kell a kvalifikációs versenyekre és az edzőtáborokra is, most pontosan ugyanakkora összeg áll rendelkezésre, mint négy évvel ezelőtt, az athéni játékokra való felkészülés utóbbi évében - mondta az InfoRádiónak az Országgyűlés sport-turisztikai bizottságának fideszes elnöke.

Bánki Erik hozzátette: egyeztettek a Magyar Olimpiai Bizottsággal, amelynek során kiderült, hogy ebben az évben legalább még 800 millió forint kellene, jövőre pedig, a teljes olimpiai szereplés költségvetéséhez legalább további 3 milliárd forintra lenne szükség.

A politikus szerint az összeg előteremtése kormányzati szándék kérdése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×