eur:
396.85
usd:
356.11
bux:
74732.6
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Fábryék levele a pénzügyminiszternek a nemzeti vagyon védelméről

Hatvankét aláíró nyílt levélben fordult Veres János pénzügyminiszterhez. Kérik, hogy amíg a vagyontörvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági határozat meg nem születik, addig ne engedélyezze nemzeti vagyontárgyak értékesítését.

A közéleti személyiségek - köztük Elek István, Fábry Sándor, Gazsó Ferenc, Granasztói György, Kiss Gy. Csaba, Mádl Ferenc és Makovecz Imre - arra hívják fel Veres János figyelmét, hogy "a magyar állam tulajdona a nemzet vagyona, ezért azzal csak olyan szervezetek rendelkezhetnek, amelyek az egész népet kéviselik".

Az Országgyűlés szeptember 10-én fogadta el az "Állami vagyonról" címet viselő törvényt. Az aláírók szerint a törvény az alkotmányos elvárásnak nem tesz eleget, "rendelkezéseivel korlátlan hatalmat ad a még megmaradt nemzeti vagyon végrehajtó hatalom általi értékesítésére anélkül, hogy az állam felmérte és meghatározta volna az általa felvállalható és kötelezően ellátandó közfeladatait, s ehhez igazította volna az állami tulajdonban tartandó vagyontárgyak körét".

"Kérjük, hogy a társadalmi béke és a nemzet önrendelkezési jogának megteremtése okán tanúsítsanak önmérsékletet a nemzet vagyonának értékesítése területén, hiszen egy kérelmünknek helyt adó alkotmánybírósági döntés esetén a törvény hatályba lépését követően megkötött szerződések ugyan érvényesek maradhatnak, de a már megkötött ügyletek által kiváltott társadalmi elégedetlenség olyan következményeket vonhat maga után, amelyek sem az államnak, sem a nemzetnek nem válnak hasznára" - áll az Élőlánc internetes oldalán olvasható levélben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 11:00
×
×
×
×