eur:
385.61
usd:
354.94
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Elutasította a bíróság a Magyar Orvosi Kamara keresetét

Jogerősen elutasította a Fővárosi Bíróság a Magyar Orvosi Kamarának a kórházátalakításról szóló egészségügyi miniszteri határozatokat megkérdőjelező keresetét.

A törvény a regionális Egészségügyi Tanácsokat hatalmazta fel a működtetés átalakítására, ám azok ezt a feladatot nem végezték el, így a változtatásokról Molnár Lajos, a tárca korábbi vezetője döntött.

A határozatok rögzítik, hogy az adott egészségügyi intézmények fekvő, illetve járóbeteg ellátásnak melyek a feladatai és milyen ágyszám mellett kapnak állami finanszírozást.

A Fővárosi Bíróság azért utasította el a kamara keresetét, mert a köztestület nem tudta bizonyítani, hogy közvetlenül érintik jogát vagy jogos érdekét az általa megtámadott határozatok.

A bíróság elutasította az orvosi kamara alkotmánybírósági eljárásra vonatkozó indítványát is. A kórházi struktúraátalakítás, az ágyszámcsökkentés miatt az orvosi kamara mellett több egészségügyi intézmény is közigazgatási pert indított.

Címlapról ajánljuk
Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya
Verőcei hajókatasztrófa

Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya

Elmulasztott segítséget nyújtani, emiatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a nyugdíjazás előtt álló, rutinos hajóst. 25 tanú kihallgatása már megtörtént.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×