eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

A képviselők elérhetőségét csak a hozzájárulásukkal lehet közzétenni

Csak az érintettek hozzájárulásával lehet közzétenni az országgyűlési képviselők mobilszámait és otthoni telefonszámait - mondta Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos annak kapcsán, hogy az Országgyűlés elnöke levélben fordult hozzá.

Szili Katalin keddi sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy levélben fordult az adatvédelmi biztoshoz, mert ismeretlenek feltették egy internetes oldalra azon képviselők telefonszámát és címét, akik megszavazták az állami vagyonról szóló törvényt.

Az adatvédelmi biztos közölte, hogy még nem kapta meg Szili Katalin levelét, de ki fogja vizsgálni az ügyet. Nagy vizsgálat ugyanakkor nem szükséges ahhoz, hogy kijelentse: a mobilszámok és az otthoni telefonszámok közzététele csak az érintett hozzájárulásával történhet meg - jegyezte meg Péterfalvi Attila.

Különösen ilyen összefüggésben jogellenes ez a cselekedet, amikor az adatok közzététele egyfajta retorzió - mondta.

Hozzátette: megakadályozni ugyan nem tudja a jogellenes akciót, de fel tudja hívni a honlapot, hogy felszólítsa a szerkesztőket: töröljék ezeket az adatokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×