eur:
388.78
usd:
360.71
bux:
68797.96
2024. május 7. kedd Gizella

SZDSZ-es politikus: "Gusztustalan ez a dafke szembenállás"

Összeférhetetlenség miatt lemond parlamenti képviselői mandátumáról Kis Zoltán szabad demokrata országgyűlési képviselő. A politikus 17 évi parlamenti képviselőség után jövő hétfőtől a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. vezérigazgatója lesz.

Kis Zoltán azt mondta, már tavasszal felkérték a posztra, amelyet eredetileg július 1-jétől töltött volna be, de mint mondta, magánéleti okok miatt csak mostantól tölti be a tisztséget.

A liberális politikus másik indokaként azt említette, hogy számára a képviselőség már nem jelent túl sok kihívást.

Véleménye szerint vannak fontos ügyek, amelyekről a választások környékén minden párt beszélt, de aztán ezek a ciklusban elsikkadnak.

Példaként említette a Vásárhelyi-tervet és a Homokhátság-programot, szerinte a vidékpolitika igazán egyik kormánynak sem volt szívügye. Hozzátette: új posztján erősíteni tudja majd ezt a területet.

A liberális politikus, aki a Horn-kormány idején az agrártárca politikai államtitkára volt, az utóbbi időszakot jellemző politikai stílussal sem ért egyet.

"Állandóan ez a dafke szembenállás, ami néha már eléggé gusztustalan színezetet is ölt, ezek nekem nem tetszenek" - fejtette ki.

Kis Zoltán elmondta: távozását a liberális parlamenti frakció tudomásul vette, ő pedig azt kérte, hogy a képviselőcsoportba lehetőleg olyan politikus kerüljön, aki már foglalkozott vidékpolitikával, a fejlesztéspolitikát is ismeri, és ne legyen polgármester. Hozzátette: személyi javaslatot nem tett.

A parlamenti képviselők közül legutóbb Bakonyi Tibor szocialista politikus mondott le mandátumáról, őt a Főgáz Zrt. vezérigazgatójává választották. Mandátumát Havasi Szófia kapta meg az MSZP-frakcióban, ő hétfőn tette le a képviselői esküt.

A távirati iroda liberális forrásból úgy értesült, hogy Skaliczky Andrea, az SZDSZ dunaújvárosi elnöke, Léderer András, az Új Generáció elnöke és Velkey Gábor liberális békéscsabai önkormányzati képviselő került szóba Kis Zoltán pótlására.

Címlapról ajánljuk
Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×