eur:
388.93
usd:
361.35
bux:
68581.3
2024. május 7. kedd Gizella

Gusztustalan időhúzás a bíróságon: leköpik a bírót

Új időhúzási technika kezd terjedni a magyarországi bíróságokon: a vádlott leköpi a bírót.

Az InfoRádióban Bárándy Gergely szocialista képviselő közölte, hogy a Fővárosi Bíróságon egy kábítószerügy vádlottja leköpte az ügyében ítélkező bírót.

Ez a módszer kezd divatba jönni, ugyanis a leköpött bíró elfogulttá válik, vagyis el kell venni tőle az ügyet, és át kell adni más jogásznak - mondta a politikus.

Hozzátette: ezzel a módszerrel a vádlottak elhúzhatják az ügyüket, hiszen a tárgyalást az új bírónak újra kell kezdenie.

Ez a módszer megengedhetetlen. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács már korábban döntött arról, hogy az igazságügyi tárcával közösen felállít egy munkabizottságot, amely kidolgoz egy javaslatot - közölte Bárándy Gergely.

Ha ez a javaslat megszületik, akkor az MSZP biztosan támogatni fogja - jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×