eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Varga szerint Wittner nem a Fideszt képviselte

Fizetett hirdetésekben keres buszvezetőket a BKV a szeptember 4-ére meghirdetett sztrájk idejére. A Fidesz alelnöke szerint a miniszterelnök magatartása váltotta ki a Magyar Gárda megalakulását, az MSZP visszautasította Varga Mihály kijelentését. Görögországban elérte Olümpiát a péntek óta tomboló erdőtűz, amelynek eddig 57 halálos áldozata van. A nap legfontosabb hírei augusztus 26-án, vasárnap.

Tart a vita a Magyar Gárdával összefüggésben

A Fidesz szerint a miniszterelnök magatartása váltotta ki a Magyar Gárda megalakulását. Az ellenzéki párt alelnöke az InfoRádióban úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc tevékenysége társadalmi feszültséget gerjeszt, és a kilátástalan helyzetbe került emberek választ akarnak adni a megszorításokra.

Varga Mihály hozzátette: a Magyar Gárda megalakulásán megjelent Wittner Mária nem a Fideszt képviselte.

Ezzel egyidőben az MSZP és az SZDSZ felszólította a legnagyobb ellenzéki pártot, hogy szakítson meg minden politikai kapcsolatot a Jobbik Magyarországért Mozgalommal, a Kereszténydemokrata Néppárt ugyanakkor azt követelte, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és környezete hagyja abba az emberek riogatását.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a Magyar Gárda megalakulásáról azt mondta: vannak, akiknek érdekük a félelemkeltés, és az, hogy eltereljék a figyelmet az ország valós feladatairól.

Korábban az MSZP arra kérte az államfőt, hogy nyilvánosan fejtse ki álláspontját a Magyar Gárdáról. Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője válaszában azt mondta: Sólyom László elítéli a félelemkeltésre alkalmas rendezvényeket, és a félelemmel való manipulációt is.

A KDNP Kókától való elhatárolódást vár


A Kereszténydemokrata Néppárt felszólította a miniszterelnököt, a kormány tagjait és a liberális politikusokat, hogy határolódjanak el a szabad demokrata pártelnök határontúli magyarokat érintő kijelentésétől.

Kóka János korábban azt mondta: ma már nem aktuális az erdélyi magyarok autonómiatörekvése. Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselője az InfoRádióban azt mondta: az ilyen megnyilvánulásokkal elárulják a határon túli magyarság ügyét.

Az MSZP szóvivője úgy reagált, hogy a magyarság békés újraegyesítésének egyetlen útja az Európai Unióhoz történő csatlakozás. Nyakó István közölte: pártja szerint a határon túli magyarokat is megilleti minden olyan jog, amely más népeket Európában.

Kiemelt fizetés a beugró sofőröknek

Fizetett hirdetésekben keres buszvezetőket a BKV a szeptember 4-ére meghirdetett sztrájk idejére. A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének alelnöke szerint nagy felháborodást keltett a járművezetők körében, hogy a társaság extra fizetést kínál a részben képzetlen jelentkezőknek.

Nemes Gábor úgy vélte: az eljárás törvénytelen és veszélyeztetheti az utasok biztonságát. A BKV vezérigazgató-helyettese azt mondta: eddig mintegy százan jelentkeztek a hirdetésre.

Regőczi Miklós szerint nem törvénytelen a külső munkavállalók bevonása, mert a szakszervezetek szeptember 4-én egyáltalán nem kívánják felvenni a munkát, a BKV azonban biztosítani kívánja az elégséges szolgáltatást.Öt embert még ápolnak az ételmérgezés után

Csongrád megyében még 3 felnőttet és 2 gyermeket ápolnak kórházban ételmérgezés gyanújával - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat valamint a szegedi gyermekkórház.

Az ÁNTSZ Dél-Alföldi Regionális Igazgatóságának járványügyi osztályvezetője közölte: az egyik kiskundorozsmai étteremben főzött palóclevesből és grízes tésztából pénteken 150-en fogyasztottak.

Tombácz Zsuzsanna elmondta: a hatóság munkatársai 90 embert már felkerestek; többségük hasmenésre, hányásra és hasi görcsre panaszkodott. Hozzátette: az étterem működését felfüggesztették; a vizsgálati eredmények hétfőre várhatók.

Véget ért a stransszezon

Vége a strandszezonnak: a római, a csepeli, a Paskál hétfőtől nem nyit ki, a Palatinus a jövő hét végéig, a Dagály pedig szeptember 30-ig lesz nyitva - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. osztályvezetője.

Mogyorósi Ferenc az InfoRádióban elmondta: az idén csaknem 20 százalékos volt a forgalomnövekedés a tavalyihoz képest, vagyis körülbelül 600 ezren strandoltak Budapesten.

Olümpia megmenekült


Görögországban elérte Olümpiát a péntek óta tomboló erdőtűz. A tűzoltóság illetékese elmondta: megkezdték az emberek kitelepítését.

A lángok megközelítették az ókori görög olimpiák helyszínét, a Zeusz-szentélyt és az olümpiai múzeumot, az áramellátás megszakadt. A történelmi terület határában végül meg tudták állítani a tűz terjedését.

Korábban rendkívüli állapotot hirdetett ki az egész ország területére a miniszterelnök. A hivatalos adatok szerint eddig 57 vesztette életét az erdőtüzekben, amelyeket a hatóságok szerint sok esetben gyújtogatás okozott.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×