eur:
389.74
usd:
363.62
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Fidesz szerint Gyurcsány az oka a Magyar Gárdának

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc magatartása váltotta ki a Magyar Gárda megalakulását. Varga Mihály alelnök szerint a kormányfő nem veszi figyelembe: miként ítélik meg kormányzását az emberek.

A Fidesz alelnöke szerint Gyurcsány Ferenc és magatartása az oka a Magyar Gárda megalakulásának.

Varga Mihály az InfoRádióban ezt azzal indokolta, hogy a miniszterelnök nem veszi figyelembe: az országban hogyan vélekednek a kormányzásáról, és mert a reménytelen, kilátástalan helyzetbe került emberek valamilyen választ akarnak adni a megszorításokra.

Az ellenzéki politikus hozzátette: a Magyar Gárda megalakulásakor is arra hivatkoztak az alapítói, hogy Gyurcsány Ferenc magatartására akarnak választ adni.

A Magyar Gárda tagjai szombaton tették le esküjüket a budapesti Szent György téren. A Budai Várban tartott rendezvényen a terveknek megfelelően végül 56 gárdista tette le esküjét, bár, mint a szervezők elmondták, az egyik jelöltet gázpisztollyal arcon lőtték lakhelyén, így helyét másik gárdista foglalta el. Részletek és képriprt itt!

A kormányszóvivő szerint a Fidesz az oka

Budai Bernadett kormányszóvivő szerint a Fidesz újabb tanúbizonyságot tett arról, hogy az elhatárolódás helyett az azonosulást választja a Magyar Gárdával kapcsolatban.

A gárda létét, megalakulását hiba összemosni a kormány intézkedéseivel, reformpolitikájával - hangoztatta a szóvivő, aki szerint "nem Gyurcsány Ferenc miniszterelnök magatartása, hanem a Fidesz-frakció egyes tagjainak, illetve Fideszhez közvetetten kapcsolható személyeknek a magatartása táplálja a Magyar Gárda megalakulását, létét".

Nyakó István, az MSZP szóvivője azt mondta: nyilasok már Gyurcsány Ferenc születése előtt is léteztek, tehát felesleges azt mondani, hogy a miniszterelnök az oka e újnyilas tömörülés létrejöttének.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×