eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Sólyom: az országnak bizalomra van szüksége

Az egység ünnepének nevezte augusztus 20-át, Szent István napját a köztársasági elnök.

Sólyom László Székesfehérváron, a magyar királyok panteonjánál tartott rendezvényen hangsúlyozta: a nemzet egységéhez arra van szükség, hogy egyetértés legyen azoknak az intézményeknek és elveknek a fenntartásában, amelyeket az alkotmány tartalmaz.

Az államfő úgy vélte: ezt a közösséget kell tudatosítani a mai megosztott világban. Szólt arról is, hogy az országnak ma leginkább bizalomra van szüksége.

A köztársasági elnök úgy fogalmazott: a bizalmatlanság a félelemből ered, és a rendszerváltás utáni politika nagy bűne éppen az, hogy bevezette a politikai riválissal szembeni félelemkeltés módszerét.

Sólyom László hangsúlyozta: a Szent István által jelképezett egység csak akkor lesz élő, ha a bizalmatlanság és a félelem megszűnik.

Az állam szerepéről a köztársasági elnök azt mondta: nem vezet jóra, ha az állam átadja a terepet a piacnak, és az sem, ha a piac helyébe akar lépni. Mint mondta: csak egy erős állam képes ellátni feladatát, vagyis megvédeni az ország függetlenségét, valamint biztonságot, békét és rendet teremteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×