eur:
394.52
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Nem lélegezhetnek fel az autósok, folytatódik a káosz Budapesten

Budapesten hamarosan 10 új helyszínen kezdődnek útfölújítási munkálatok. Az ősz folyamán pedig további szakaszokat javítanak meg. A tervek szerint az idén a fővárosi kezelésben lévő utak 40 százaléka újul meg, 10 milliárd forintos értékben. Az agglomerációban élők ingázását keddtől az M7es autópálya fölújítása nehezíti.

Hegyalja út, Damjanich utca, Krisztina körút - néhány olyan útszakasz, amelyeknek a fölújítása a napokban fejeződött be. Az autósok azonban nem lélegezhetnek föl: hamarosan újabb fővárosi kezelésben lévő utakat túrnak föl, újabb helyszíneken kell korlátozásokra számítani.

A tervek szerint hamarosan 10 új útszakasz rekonstrukcióját kezdik meg, ősszel pedig további utcákat aszfaltoznak le. A fővárosi önkormányzat tájékoztatása szerint a kezelésükben álló utak 40 százaléka újul meg az idén, mintegy 10 milliárd forintos értékben.

Hamarosan kicserélik az Árpád híd burkolatát. A tervek szerint hétvégenként dolgoznak majd, így hét közben nem kell a megszokottnál nagyobb torlódásra számítani.

Új burkolatot kap a többi között a Monostori út, a Wesselényi utca, a Kútvölgyi út, a Gyömrői út, a Pók utca, a Mogyoródi út is. A városban egyébként több helyen tartanak még a fölújítások, illetve a közműépítés. Nemrég kezdték meg a XIX: kerületben a Szabó Ervin utca Sibrik fölüljáró és az Üllői út közti szakaszának fölújítását - augusztus 28-ra ígéri a munkálatok befejezését. A XX. kerületben pedig a Nagykőrösi szerviz útját burkolják újra. A hónap utolsó napjaira készülhetnek el a fölújítással.

Az autósok helyzetét azonban a 4-es metró építése igen csak megnehezíti: augusztus 20-tól például lezárják a Szabadság hidat több mint 1 évre. Az agglomerációból a fővárosba ingázók helyzetét nehezíti majd az M7-es autópálya fölújítása. Kedden az út első 5 km-s szakaszát teljesen lezárják. A forgalmat az M1-esre és az így is rendkívül zsúfolt M0-ásra terelik. A kivitelező szerint szeptember 18-ra készülhetnek el a rekonstrukcióval.

Szerző: Póth Attila

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×