eur:
394.54
usd:
354.73
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Hogyan vegyünk szinte új autót majdnem féláron?

A finanszírozásból visszavett, pár hónapos kocsikat az újnál 30-40 százalékkal olcsóbban lehet megvenni. Eközben a kínálat bővül, mert egyre több autót hoznak vissza a részletekkel elakadt ügyfelektől.

A Figyelő az autófinanszírozási visszásságokról ír. A lap szerint a finanszírozásból visszavett, pár hónaposan az újnál 30-40 százalékkal olcsóbb kocsikat lehet találni a bankok honlapjain. A kínálat eközben tovább bővül, mert a Magyar Lízingszövetség adatai szerint egyre több autót hoznak vissza a bankok úgynevezett feketeruhás akciócsoportjai a részletekkel elakadt ügyfelektől. Az újszerű állapotú kocsik másodlagos piacát torzíthatják az autóreklám-cégek pórul járt ügyfeleinek a járművei is. A hetilap által megkérdezett piaci részvevők szerint nem szaporodtak el a bankos kocsik a piacon. A készletnövekedést azonban alátámaszthatja, hogy már három éve egyre kevesebb új autót adnak el Magyarországon.

A HVG eheti számában közli a városok bűnügyi toplistájának második részét. Eszerint több bűnügyi mutató alapján is a 13 ezer lakosú Hajdúhadház minősíthető relatíve a legveszélyesebb helynek Magyarországon. A lista élén azonban Szarvas és Záhony szerepel, mögötte a harmadik jóval lemaradva Cigánd. A lap megjegyzi, hogy egy város bűnügyi helyzetéről a puszta számokon kívül többet árul el, hogy milyen típusú bűncselekményeket követnek el. Ez alapján viszont a borsod-abaúj-zemplén megyei Encs van a legrosszabb helyzetben. A hétezer lakosú településen tavaly 74 erőszakos és garázda bűncselekményt követtek el. A toplista szerint a legbékésebb városok Magyarországon Bóly, Tótkomlós és Dévaványa.

A Heti Válasz szerint sosem látott válságba jutott a hazai szervátültetés. Bár 2005-ben kiderült, hogy külföldi orvosok magyar agyhalottakból kioperált szerveket vittek külföldre, de a lap arra a következtetésre jut, ez nem lehet az oka annak, hogy az év első két hónapjában felére csökkent a transzplantációk száma. Az okok sokkal inkább az egészségügyi reformot övező bizonytalanságokban és a szervátültetéseket koordináló Hungarotransplant átszervezésében keresendők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×