eur:
394.54
usd:
354.73
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

A KDNP a vasárnapi munkavégzés ellen

Jogszabályváltozásra van szükség, hogy visszaszorítsák a vasárnapi munkavégzés gyakorlatát - mondta az InfoRádiónak Harrach Péter kereszténydemokrata képviselő, az Országgyűlés alelnöke. A KDNP a Munkástanácsokkal és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével közösen chartát készített, amelyben a helyzet elemzését, állásfoglalásukat, és megoldási javaslataikat összegezték.

Magyarországon a legmagasabb a vasárnapi munkavégzés aránya, ami csak a multinacionális cégek érdekét szolgálja - mondta az InfoRádiónak Harrach Péter.

A KDNP politikusa szerint a rendezetlen gazdasági környezet és a túl liberális szabályozás miatt a cégek lehetőséget éreznek arra, hogy visszaéljenek dolgozóik helyzetével.

Az ellenzéki párt az ősszel benyújtja a munka törvénykönyve és a kereskedelmi törvény módosításának javaslatát - hangsúlyozta a kereszténydemokrata képviselő.

A KDNP a Munkástanácsokkal és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével közösen chartát készített, amelyben a helyzet elemzését, állásfoglalásukat, és megoldási javaslataikat összegezték - emelte ki Harrach Péter. Hozzátette: reméli, hogy a kezdeményezéshez más érdekképviseletek is csatlakoznak.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×