eur:
394.56
usd:
354.79
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

A honvédelmi tárca 20 millió forintot fizet területhasználatért a belvárosnak

Megállapodott a honvédelmi miniszter és Belváros polgármestere a tárca épülete melletti, Stollár Béla utcai közterület használatáról.

Az egyezség értelmében a minisztérium évente 20 millió forintot fizet az V. kerületi önkormányzatnak 2010-ig, amikor várhatóan elkészül az új kormányzati negyed.

A belvárosi polgármester elmondta: mivel megállapodtak, nem kíván büntetést kiszabni; a szerződést hamarosan megkötik a honvédelmi tárcával.

Rogán Antal szólt arról is, hogy még pénteken újabb levelet ír az Egészségügyi Minisztériumnak a közterület-használat ügyében.

A polgármester hozzátette: ez az egyetlen intézmény, amellyel még nem sikerült megállapodni.

Az egészségügyi tárca korábban azt közölte, hogy saját tulajdonuk a parkolónak használt terület, mert az alatta lévő pincét is a minisztérium használja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×