eur:
389.32
usd:
363.98
bux:
68107.49
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Medgyessyt könnyebben elsöpörték volna a tavalyi év eseményei"

Ágh Attila politológus szerint nem lehet párhuzamot vonni a Medgyessy Péter miniszterelnöki pozíciójából való menesztése előtti időszak és a mostani helyzet között, ugyanis ellentétes volt a politikai helyzet. Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő kiemelte: az érvényes és eredményes népszavazás nyomást gyakorolhat az MSZP-re.

A jelenlegi helyzet abban hasonlít a 2004-esre, hogy a közvélemény elégedetlen a kormányfővel, ám nem bevett szokás Magyarországon a miniszterelnök elmozdítása - mondta Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő annak kapcsán, hogy Orbán Viktor hétfőn azt mondta: eredményes és érvényes népszavazás esetén a koalíciós pártok "előállnak majd egy javaslattal", ahogyan Medgyessy Péter leváltása előtt tették.

A szakértő szerint az érvényes és eredményes népszavazás nyomást gyakorolhat az MSZP-re, emellett a közvélemény állapota és a közelgő választás is befolyásolhatja a szocialistákat az esetleges kormányfő-csere kapcsán.

Az esetleges váltást az MSZP belső erőviszonyai is erősen befolyásolják - hangsúlyozta Fűrész Gábor.

A politikai kommunikációs szakértő kiemelte: Medgyessy Péter leváltása annyiban volt más, hogy neki nem volt olyan belső bázisa, felépített támogatói köre és erőközpontja, amilyen Gyurcsány Ferencnek.

Medgyessyt könnyebben elsöpörték volna a tavalyi év eseményei, az őszödi beszéd és annak következményei - tette hozzá Fűrész Gábor.

Ágh: Ellentétes a politikai helyzet

Ágh Attila politológus szerint nem lehet párhuzamot vonni a Medgyessy Péter miniszterelnöki pozíciójából való menesztése előtti időszak és a mostani helyzet között, ugyanis ellentétes volt a politikai helyzet.

Medgyessy Péter nem merte felvállalni a reformokat, és bukása valamilyen módon ebből következett - vélekedett a politológus. Ágh Attila hozzátette: Gyurcsány Ferenc ezzel szemben előre szaladt, és ez okozta a népszerűségvesztését.

A Corvinus Egyetem tanszékvezetője közölte: a Fidesz népszavazási kezdeményezése lendületét vesztette, Orbán Viktor ezt akarja újra mozgásba hozni.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×