eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ezermilliárd forintért fejlesztik majd a magyar közlekedést

Csaknem ezermilliárd forint értékű út- és közlekedésfejlesztésről döntött a kabinet. A kormányszóvivő közölte: a beruházásokra a következő két évben 600 milliárd forint uniós támogatás használható fel. Budai Bernadett szerint a támogatott beruházások teljes listáját csütörtökön hozzák nyilvánosságra.

A kormányszóvivő a kabinet ülése után közölte: döntés született csaknem ezermilliárd forint értékű út- és közlekedésfejlesztésről.

Budai Bernadett ennek kapcsán arról is beszélt, hogy a pénzből 400 milliárd forintot fordítanak csaknem 770 kilométernyi út megépítésére, illetve felújítására.

A szóvivő hozzátette: 450 milliárdot szánnak öt város tömegközlekedésének fejlesztésére, öt vasútfejlesztési projektre pedig összesen 375 milliárd forint használható fel.

Budai Bernadett a 4-es metró finanszírozásáról azt mondta: jövő héten ismét tárgyal a kabinet a kérdésről, mielőtt a támogatási kérelmet benyújtják Brüsszelnek.

Korábban az önkormányzati és területfejlesztési miniszter az InfoRádióban azt mondta: ha a főváros megfelelő pályázatot nyújt be az Európai Unióhoz, akkor legalább 250 milliárd forintos uniós támogatásra számíthat a 4-es metró finanszírozásához.

Bajnai Gordon hozzátette: a 600 milliárdos keret további 40 százaléka 3 vidéki város, Miskolc, Debrecen és Szeged villamos közlekedésének, valamint Budapest villamoshálózatának fejlesztésére fordítható.

Az M7-es autópálya Balatonkeresztúr és Nagykanizsa közötti szakaszának megépítése is szerepel a kormány következő két évre szóló közlekedésfejlesztési koncepciójában.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×