eur:
389.61
usd:
363.48
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bajor Imre és Palik László népszerűsíti a józan közlekedést

Közlekedési Chartát hozott létre a rendőrség a józan közlekedésért. A chartához több ismert ember is csatlakozott, köztük Palik László, Bajor Imre és Besenyei Péter. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság vezetője szerint évente több mint kétezer baleset az ittas vezetés miatt következik be.

Akciót indított az ittasan okozott balesetek számának csökkentéséért az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság vezetője az InfoRádióban elmondta: a halálos kimenetelű balesetek 13 százaléka ittas vezetés miatt történik. Ez az arány nemzetközi összehasonlításban kirívó - hangsúlyozta.

Dutka Antal kifejtette, hogy egy úgynevezett Közlekedési Chartát hoztak létre, amelynek értelmében fokozzák az ellenőrzéseket, valamint a józan közlekedést szeretnék népszerűsíteni ismert közéleti személyiségek részvételével. A chartához csatlakozott többek között Palik László, Bajor Imre és Besenyei Péter is - tette hozzá.

Reklámfilmekben és plakátokon is találkozhatnak az autósok az "Ön dönt, iszik vagy vezet" szlogennel - közölte az Országos Balesetmegelőzési Bizottság vezetője.

Bencze József országos rendőrfőkapitány a charta aláírása előtt emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió Fehér Könyve 2001-ben a halálos balesetek számának felére csökkentését tűzte ki célul 2010-re. Hozzátette: a charta felkerül a rendőrség honlapjára, hogy minél többen bekapcsolódhassanak az akcióba.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×