eur:
389.64
usd:
364.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A KVI 50 milliárdos bevétellel számol idén

Ötvenmilliárd forint bevételt vár idén a Kincstári Vagyoni Igazgatóság különböző állami ingatlanok eladásából - mondta az InfoRádiónak a szervezet vezérigazgatója. Zelles Sándor elmondta, idén értékesítik várhatóan az Üllői úti stadiont, a Mária Terézia Laktanyát és a Határőrség Labanc utcai ingatlanját.

Több nagy értékű ingatlant hirdetett eladásra ebben az évben a Kincstári Vagyoni Igazgatóság - mondta az InfoRádiónak a szervezet vezérigazgatója.

Zelles Sándor kiemelte, hogy a nyolc hektáros Üllői úti ingatlan, a Mária Terézia Laktanya és az Ajtósi Dürer soron lévő, az ELTE vagyonkezelésében álló négyhektáros ingatlanegyüttes értékesítése folyamatban van, míg a Határőrség Labanc utcai ingatlanjának eladását tervezik.

A KVI az első félévben 30 milliárd forintnyi kincstári vagyont értékesített, és év végére elérhető az 50 milliárdos bevétel - hangsúlyozta a vezérigazgató. Hozzátette: a pénz legnagyobb része a központi költségvetésbe kerül.

Még az idén 8 milliárd forintért kelhet el a Béla király úti állam- és kormányfői rezidencia, a bevétel azonban csak a jövő évben várható ebből az ingatlanból - vélekedett Zelles Sándor. A vezérigazgató szerint a 10 hektáros terület - Sólyom László köztársasági elnök rezidenciáját leszámítva - kihasználatlan.

Egyelőre nincs tervben az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet lipótmezei ingatlanjának értékesítése, bár az intézmény az év végén bezár - mondta a KVI vezérigazgatója.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×