eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A kormány nem számít kórházcsődökre

Továbbra sem számít kórházcsődre az Egészségügyi Minisztérium államtitkára az intézmények átalakítása miatt. Kovács Attila az InfoRádióban azt mondta: tudomása szerint a kórházak többsége végrehajtja a létszámcsökkentést és a szükséges átalakításokat.

A kórházak többsége elindult a reform útján, a minisztérium jól működik együtt a Kórházszövetséggel - mondta az InfoRádióban a tárca államtitkára. Kovács Attila hozzátette: az együttműködés jele az is, hogy a kórházak többsége megkezdte a szükséges létszámleépítést.

"Amikor látják az intézmények, hogy a megfelelő úton elindult kórházak pozitív ösztönzést is kapnak, akkor meggyorsulnak ezek a folyamatok" - mondta az államtitkár, aki szerint látogatásuk során több intézményben is látszott, hogy csak papíron szűntek meg ágyak.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az őszig biztosított hatmilliárd forintos többlettámogatás elosztásánál figyelembe vették a változásokkal járó esetleges ellátási problémákat.

Kovács Attila hangsúlyozta: a jövőben is várhatók kórházösszevonások, de a tárca nem tervez semmilyen beavatkozást a rendszerbe. Az államtitkár hozzátette: a tárca folyamatosan egyeztet a kórházszövetséggel a változásokról és annak hatásairól.

A helyzet egyértelműen a konszolidáció jeleit mutatja, így újabb bezárásokra nem kell számítani. A kórházak összevonása viszont már a tulajdonosokon múlik - hangsúlyozta az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, aki reméli, hogy a tulajdonosok belátják: az összevonásokkal magasabb színvonalú szolgáltatást tudnak biztosítani.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×