eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Melegrekord után jön a hidegfront

Megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese. Hirsch Tamás elmondta: a fővárosban 33,3 fokot mértek; az eddigi rekord ezen a napon 33,2 fok volt, amit 1984-ben regisztráltak.

Az országban a Baranya megyei Sátorhelyen volt a legmelegebb, 35,3 Celsius-fok. Június 25-én Magyarországon korábban a legmagasabb hőmérsékletet Békéscsabán és Túrkevén mérték, ahol 34,6 fok volt 45 évvel ezelőtt.

Az ügyeletes cáfolta azt a hírt, hogy vörös riasztást rendeltek volna elegy  közelgő vihar miatt.

Közlése szerint hidegfront vonul át éjszaka Magyarországon, amely mögött a szél viharossá fokozódhat először a Dunántúl északi részén, aztán az ország más pontjain is.

Zivatar várhatóan csak néhol kapcsolódik majd a hidegfronthoz. A meteorológusok 60-80 kilométeres szélre számítanak, amely a zivatarok környezetében elérheti a 80-90 kilométert is.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul, de északnyugaton néhol ennél kissé hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden, északnyugaton 23, délkeleten 33 fok körül valószínű.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nem volt olyan a legnagyobb önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári portfóliók között, amelyeknek ne nőtt volna a kezelt vagyona tavaly az MNB Aranykönyv friss számai szerint, ami leginkább a részvény- és tőkepiacok jó teljesítményének tudható be. Nem meglepő módon a pénztári hozamok rég nem látott magasságokba szöktek, csak úgy röpködtek a 20% feletti teljesítmények. Mindeközben a taglétszám mindkét pénztártípusnál csökken, és különösen aggasztó, hogy egyre kevesebb fiatal választja az öngondoskodásnak ezt a formáját. Erről a témáról bővebben is szó lesz a jövő heti Future of Finance konferenciánkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×