eur:
388.03
usd:
360.05
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Magyar díjak a rangos pezsgő- és borversenyen

Tizennégy magyar termék, közöttük hat pezsgő nyert érmet egy Franciaországban tartott rangos borversenyen - mondta az InfoRádiónak Báló Zoltán, a Törley Pezsgőpincészet Kft. marketingvezetője. Az idén tizenötödik alkalommal megrendezett eseményre harminc ország borászai neveztek.

Harminc országból érkeztek bor- és pezsgőminták a franciaországi versenyre, amely egyike a hat legjelentősebbnek - mondta az InfoRádiónak a Törley Pezsgőpincészet Kft. marketingvezetője.

Báló Zoltán kifejtette, hogy a nemzetközi szőlészeti és borászati intézet által kiadott borbírálati rend alapján értékelik a benevezett nedűket, és vakon kóstolják a borokat és a pezsgőket.

A Törley Pezsgőpincészet Kft. négy ezüstérmet és két bronzérmet szerzett a versenyen - közölte a marketingvezető.

A magyar cégek közül a Pajzos Zrt. egy 1993-as tokaji esszenciáért kapott aranyérmet, de győzött a Takler pincészet egyik bora is - tette hozzá Báló Zoltán.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×