eur:
389.42
usd:
363.29
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megkezdődött a koalíciós pártok egyeztetése a Parlamentben

A déli órákba megkezdődött a kormánypártok egyeztetése; a vasárnapi találkozón a felek kiegészítő koalíciós megállapodást kötnek a reformok további menetrendjétől. Az eszmecserén szó lesz az SZDSZ tíz pontjáról, az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról, valamint arról is, hogy a kormány indítványai számára miként lehet biztosítani a kormánypárti többséget a parlamenti szavazásoknál.

A találkozón a szocialistákat Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a párt elnöke, Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter, alelnök, Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető, Gál J. Zoltán államtitkár, Veres János pénzügyminiszter képviseli.

Szabaddemokrata részről jelen van Kóka János pártelnök, Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár, Gulyás József, az Országos Tanács elnöke, Horn Gábor koalíciós koordinációért felelős államtitkár és Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter.

A koalíciós pártok politikusai a héten az MTI-nek adott nyilatkozataikban bizakodóan beszéltek arról, hogy lesz megállapodás a felsorolt kérdésekben.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×