eur:
389.33
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kármán Irén: "Éppen három cső áll ki belőlem"

Kármán Irén nagyon örül annak, hogy kollégák és internetes naplójának olvasói szolidaritási akción fejezték ki felé irányuló együttérzésüket, mindez lelkileg is erősíti. A pénteken éjszaka bántalmazott újságíró közvetlenül a demonstráció után beszélt erről.

A Magyar Rádió közleményére reagálva - amely szerint a közszolgálati rádió "az elkövetkező időszakban hangsúlyosan kíván foglalkozni azokkal az ügyekkel, amelyek Kármán Irént oknyomozó munkája során foglalkoztatták, és a rádió csatlakozásra szólít fel minden magyar sajtóorgánumot" - azt mondta, hogy nagyon örvendetes fejleménynek és szép gesztusnak tartja.

"Az újságírók többségébe belefojtották a szót annak idején is, és jelenleg is. Ha többen dolgoznak ugyanazokon az ügyeken, akkor sokkal közelebb jutunk az igazsághoz" - tette hozzá.

Mint elmondta, a péntek éjjel történtekről csak részleges emlékei vannak. Egy pesterzsébeti videotékából indult hazafelé, amikor leütötték, majd két férfi behúzta egy gépkocsiba, ahol - bár próbált védekezni - megverték. Üvöltöztek vele, de azt nem mondták meg, hogy miért, kinek a megbízásából bántják.

Kármán Irén nem lát összefüggést megtámadása és aközött, hogy június 28-án nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt kellett volna bíróság elé állnia egy tévéműsorban elmondott korábbi szavai miatt.

Mint most megtudta, a feljelentést visszavonták, ráadásul, ha valaki bíróság előtt keresi vele szemben az igazát, az szerinte nem folyamodik egyúttal erőszakhoz is.

A csövektől a bordasérülésig

"Éppen három cső lóg belőlem, és fájdalmaim vannak. Fáj a tizenöt centis műtéti vágás a hasamon, és a közelében van a bordasérülésem is, ezért alig kapok levegőt" - mondta mostani állapotáról Kármán Irén, aki kijelentette: amint tudja, folytatja a munkáját, de most nem dokumentarista módon.

Van egy kétharmad részben kész játékfilm-forgatókönyve, amelyet reményei szerint a nyár végére befejez. Mint mondta, fikciós eszközökkel célszerűbbnek látszik feltárni az általa eddig is kutatott időszakot.

Nemcsak a titkosítások akadályozzák a további tényfeltáró munkát - tette hozzá -, hanem az is, hogy az emberek eddig is féltek nyilatkozni neki, és miután ővele így elbántak, még jobban tartani fognak ettől.

Arra a kérdésre, hogy mikorra készülhet el a játékfilm, Kármán Irén azt válaszolta: "Az a kérdés, hogy lesz-e rá pénz, akad-e olyan producer, aki egy ilyen filmbe bele meri tenni a pénzét".

Faragó József, Kármán Irén férje elmondta, hogy a családot - őt és a gyerekeket is - hosszan kihallgatták a rendőrök vasárnap, amiből ő arra következtet, hogy úgynevezett teljes körű nyomozás zajlik az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×