eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sok a buktató a digitális tévé és rádió útjában

A 2012-es határidő ellenére sem szabad kapkodni a digitális átállás előkészítése során - mondta az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. László Géza szerint egyelőre a piaci szereplők sem látnak tisztán.

Az Antenna Hungária vezérigazgatója kijelentette: azt javasolják a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak, hogy térjen vissza a stratégiaalkotáshoz, még a pályázatok kiírása előtt végezzen piackutatást, és határozza meg, milyen üzleti modell alapján lehet működőképes a digitális műsorszórás.

Nem szabad kapkodni, voltak olyan országok, ahol nem tudtak sikeresen elindulni a digitális platformmal, mert nem volt jól előkészítve a pályáztatás - hangsúlyozta a szakember.

László Géza hangsúlyozta: feszesek a határidők, de alapfeltétel, hogy minden szereplő tisztán lásson az üzleti modellekkel kapcsolatban; jelenleg mindenkinek, az Antenna Hungáriának is számtalan kérdése van.

Rádiók: még több nehézség

A rádiós digitalizációról - ahol lekapcsolási határidő sincsen - az Antenna Hungária vezérigazgatója azt mondta: ezen a piacon nem látnak akkora nyomást, mint a tévéknél; de 2009-ben lejár a kereskedelmi rádiók licence, és a szabályozó hatóságnak el kell gondolkoznia a hogyan továbbról.

László Géza szerint a technikai váltás a rádióknál a televízióhoz képest jóval komolyabb felkészülést igényel, az államnak még tudatosabban, a piaci szereplőkkel szorosabban egyeztetve kell cselekednie, hogy megtörténhessen a digitális átállás.

Az országos digitális sugárzásra készülő rádiók mondják el, szerintük mi fontos, és végezzenek közvélemény-kutatásokat, hogy felszínre kerülhessenek a rejtett igények - javasolta a társaság vezérigazgatója.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×