eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A munkásain spórol a 20 milliárddal támogatott beruházó?

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Hankook gumigyár dunaújvárosi üzemébe Szlovákiában toboroz munkaerőt, de nem alkalmazta volna az embereket, hanem az ottani toborzócég kölcsönadta volna őket, így kerülve ki a magasabb magyarországi közterheket. A cég cáfolta az információt.

A szülői szervezetek szeretnék, ha kötelezővé tennék Magyarországon az egyre gyakrabban felbukkanó rotavírus elleni védőoltást - írja a Népszabadság.

A szakemberek ezt nem tartják indokoltnak, mert a kiszáradás veszélyével járó, nehezen múló hasmenést okozó rotavírus ellen más módon is lehet védekezni.

A kötelező és ingyenes védőoltások listáját egyébként is nehezen, csak alapos szakmai indokkal bővítik. Magyarországon jelenleg 10 betegség ellen oltják kötelezően a gyerekeket.

A szakemberek szerint a lista bővítésére ma nincs semmi ok. Utoljára 2005-ben módosították az oltáslistát, amikor is a járványos gyermekbénulás elleni Szabin-cseppeket injekcióval váltották fel.

A Magyar Nemzet újabb ellentmondásra bukkant a Hankook gumigyár munkaerő-felvételi gyakorlata kapcsán.

A lap értesülése szerint a 20 milliárdos állami támogatást kapott cég Szlovákiában toboroz munkaerőt, de nem alkalmazta volna az embereket, hanem az ottani toborzócég kölcsönadta volna őket.

Így a gumigyártó nem maga fizette volna a munkásokat, mivel azok nem az ő alkalmazottai, tehát a közterheket sem kellett volna megfizetni utánuk. Azok a szlovák kölcsönzőre maradtak volna, egy, a hazainál lényegesen kedvezőbb adókörnyezetben.

A lap szerint Magyarországról fontos emberek is érdeklődtek már a munkaerő-kölcsönzési szerződés után. A dél-koreai gumigyár tagad, és azt állítja, mindössze 14 szlovákiai magyar alkalmazottja van, ők a saját dolgozóik.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×