eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Támogatta a nemzetbiztonsági bizottság Szilvásy György kinevezését

Meghallgatta a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága Szilvásy Györgyöt, a polgári titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli miniszterjelöltet. A kinevesét a testület kormánypárti többsége támogatta, nemmel szavaztak a fideszes és KDNP-s képviselők, az MDF-es Boross Péter pedig tartózkodott.

A polgári titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli miniszterjelölt legfontosabb feladatának a szolgálatok politikai befolyástól mentes működését tartja.

Szilvásy György az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága előtti keddi meghallgatásán kijelentette: a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok eddig is törvényesen működtek.

A miniszterjelölt hangoztatta: a független szolgálatok eredményes és hatékony tevékenysége nem kormányzati, hanem nemzeti érdek.

Szilvásy György szerint szükségesnek tartotta, hogy a jövőben összehangoltabban működjenek a kormányzati szervek, ennek érdekében erősítené a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központot és hatékonyabbá tenné az információ-áramlást a szervezet és a rendőrség, a határőrség, valamint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) között.

Szilvásy György közölte: az elmúlt egy év tapasztalatai arra indítják őt és a kormányt, hogy korszerűsítsék a Nemzetbiztonsági Hivatal szervezetét, hogy a változó kihívásokra a szervezet képes legyen azonnali válaszokat adni.

A fideszes Kövér László az ülésen kijelentette: az, hogy az NBH politikai befolyástól mentesen tevékenykedett volna, "kincstári állítás".

Az Orbán-kormány titkosszolgálatokat felügyelő volt tárcanélküli minisztere közölte: úgy tudja, hogy az NBH jelenlegi megbízott főigazgatóját - akit a miniszterjelölt felkészültnek nevezett - "nyomós okkal" elbocsátották egy másik nemzetbiztonsági szolgálat kötelékéből.

A miniszterjelölt kinevezését a nemzetbiztonsági bizottság kormánypárti többsége támogatta, nemmel szavaztak a fideszes és KDNP-s képviselők, Boross Péter (MDF) pedig tartózkodott. A testületi ülés jelentős része zárt ajtók mögött zajlott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×